BioWare ontwikkelt momenteel alvast kant-en-klare downloadbare content voor Dragon Age: Origins, maar wil ook de gebruikerscontent van pc-gamers beschikbaar gaan stellen voor de console-versies.

Dit bevestigt de mede-oprichter van het bedrijf, Greg Zeschuk, in een interview.

Dragon Age wordt hier pas 23 oktober uitgebracht voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3, maar BioWare heeft al veel plannen voor toekomstige DLC.

Aangezien het grootste deel van de game zelf af is, werkt een team bij de studio nu enige tijd aan extra content voor de RPG. Zeschuk belooft dat veel van die content kort na de release van de game beschikbaar wordt gesteld voor zowel de pc als de consoles.

Toolset

De pc-versie van de game krijgt daarnaast een uitgebreide toolset waarmee spelers levels en verhalen kunnen creëren. "Het is voor ons duidelijk niet haalbaar om de toolset te leveren voor de console-versies", stelt Zeschuk.

De gebruikerscontent die door spelers met de toolset wordt gemaakt, zal mogelijk wel  worden aangeboden  als downloadbare content aan spelers die een Xbxo 360 of PlayStation 3 bezitten. "We zijn aan het bekijken hoe we de content die met een pc wordt gecreëerd, kunnen delen met de consoles. Er zijn geen grote technische moeilijkheden op dat gebied."