Enige tijd geleden werd het woordpuzzelspelletje Scribblenauts aangekondigd voor de DS. Volgens de ESRB bevat de ogenschijnlijk onschuldige game wel het nodige geweld.

Scribblenauts wordt ontwikkeld door 5th Cell en werd tijdens de E3 begin juni voor het eerst getoond. In dit cartoonachtige DS-spelletje kan de speler als Maxwell door 220 levels navigeren om sterren, de zogenaamde Starites, te verzamelen.

De levels draaien om het oplossen van problemen, omzeilen van vallen en het verslaan van vijanden.

Om deze puzzels te voltooien, kan de speler objecten creëren die verschijnen door de bijbehorende woorden te schrijven.

De fantasie en creativiteit van de speler is hier belangrijk, want de game bevat een groot aantal woorden die op veel verschillende manieren zijn toe te passen.

Babysteak

Iedereen die ouder is dan tien mag de game spelen volgens de Entertaiment Software Rating Board. Hoewel woorden worden omgezet in komische graphics, zijn de voorbeelden die de website van het bureau geeft wat gewelddadiger dan een eerste beschrijving van de game doet vermoeden.

Volgens de ESRB kunnen spelers door het maken van hele zinnen niet alleen kool voeren aan een dinosaurus, maar ook een arsenaal aan cartoonwapens inzetten om andere objecten te vernietigen.

Zo kunnen dieren met knuppels worden geslagen, raketten worden afgevuurd op mensen en kan een baby aan een steak worden vastgebonden om hiermee een leeuw te lokken.

Scribblenauts verschijnt hier voor het einde van dit jaar voor de Nintendo DS.