Gisteren maakte Electronic Arts bekend dat Command & Conquer 4 wordt ontwikkeld voor de pc. De uitgever stelt nu dat er geen console-versies van de game zullen verschijnen.

Na de geruchten en voortijdige aankondigingen over het vierde deel in de oorspronkelijke serie, is het geen grote verrassing meer dat Command & Conquer 4 in 2010 voor de pc wordt uitgebracht, maar de strategietitel is sinds gister officieel bevestigd.

Electronic Arts verzekert spelers inmiddels ook dat de game echt alleen voor de pc uit zal komen. De uitgever laat weten dat er geen versies worden geproduceerd voor consoles. Een reden voor deze beslissing wordt nog niet gegeven.

Console

Eerdere games uit de franchise kwamen wel uit voor consoles. Het derde deel: Command & Conquer 3: Tiberium Wars en de uitbreiding Kane’s Wrath werden ook uitgebracht voor Xbox 360. Command & Conquer: Red Alert 3 kwam zelfs uit voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3. Command & Conquer 4 wordt weer een exclusieve titel.

In dit afsluitende deel in de franchise moet de speler de mensheid redden van de ondergang na de gebeurtenissen uit Tiberium Wars. Command & Conquer 4 krijgt daarbij een nieuwe insteek, aangezien de game dit keer ook role play-elementen bevat, zoals een klassensysteem.