Activision heeft alsnog de naam van de Call of Duty-serie aan de titel van Modern Warfare 2 toegevoegd. Zonder referentie naar Call of Duty zou de game minder bekendheid krijgen.

Aanvankelijk verwees de titel van de game helemaal niet naar de franchise. Modern Warfare 2 speelt zich wel af in het Call of Duty-universum, maar uitgever Activision wilde naar eigen zeggen de aandacht vooral vestigen op het feit dat deze game het eerste echte vervolg wordt. Bovendien kunnen de Modern Warfare-games mogelijk een aparte franchise worden.

Gister twitterde Robert Bowling van ontwikkelaar Infinity Ward dat de eerste Modern Warfare 2-verpakkingen binnen zijn. Een screenshot liet zien dat er Call of Duty voor de naam stond en Activision heeft die nieuwste naamsverandering inmiddels bevestigd.

Naamsbekendheid

De uitgever gaf eerder aan dat zij hopen het seizoen rond de feestdagen te domineren met titels als Modern Warfare 2. Activision denkt zelfs dat de game het best verkochte spel ooit wordt. Een recent onderzoek wees echter uit dat de game minder naamsbekendheid had dan gehoopt. Zonder de referentie naar Call of Duty daalde de naamsbekendheid onder Amerikaanse gamers zelfs van 40% naar 20%.

Activision stelt in een reactie dat Infinity Ward altijd heeft gecommuniceerd dat Modern Warfare 2 een onderdeel uitmaakt van de Call of Duty-serie en dat dit nu wordt erkend in de verpakking van de game. Call of Duty: Modern Warfare 2 zal hier 10 november uitkomen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.