AMSTERDAM - In aanloop naar de GamesCom in augustus waar Funcom de uitbreiding voor de MMORPG zal tonen, is Age of Conan twee weken gratis te spelen.

Funcom heeft vrijwel niets bekend gemaakt over de uitbreiding, behalve dat er meer informatie zal worden gegeven tijdens de Duitse gamesconventie van 19 tot 23 augustus.

Spelers die Age of Conan al weer hebben weggelegd, mogen de titel van Funcom tot de GamesCom veertien dagen lang gratis spelen als zij terugkeren naar Hyboria.

Age of Conan: Hyborian Adventures is al meer dan een jaar uit en werd direct na de release redelijk goed verkocht. Inmiddels is het aantal abonnees echter flink teruggelopen ondanks enkele grote updates. De nieuwste actie moet de game weer promoten.

Niet tevreden

Niet alleen sommige spelers werden op den duur ontevreden over de game. De mede-oprichter van het bedrijf, Gaute Godager, nam afgelopen herfst ontslag, omdat hij niet gelukkig was met hoe de game uiteindelijk is ontwikkeld.

Zijn taken zijn overgenomen door Craig Morrison die beloofde bij het verbeteren van Age of Conan meer naar de spelers te luisteren. Wellicht dat dit in de uitbreiding tot uiting komt.