AMSTERDAM - Via de Twitter van Electronic Arts UK heeft de uitgever aanvankelijk onbedoeld Command & Conquer 4 aangekondigd.

Het oorspronkelijke bericht meldde: "EA Los Angeles kondigt ontwikkeling Command & Conquer 4 aan." Het lijkt erop dat dit nieuws door de Europese afdeling van de uitgever te vroeg naar buiten werd gebracht, want de Twitter is inmiddels verwijderd.

De bekendmaking komt niet geheel als een verrassing. Het bedrijf 2CV richt zich voor EA op marktonderzoek en heeft vorige maand een enquête verspreid onder mogelijke klanten van de game. Deze enquête toonde een afbeelding van Command & Conquer-slechterik Kane onder het EA-logo.

Mobiele Basis
Volgens het onderzoek van 2CV bevat Command & Conquer 4 mogelijk een MMORPG-achtige spelersvoortgang en zodoende ook een klassensysteem dat lijkt op dat van role playing games.

De game zou zowel een singleplayer als een multiplayer bevatten en een co-op voor de volledige campagne en een online five-on-five competitie hebben. Bovendien zou de game de eerste "mobiele basis in RTS-games" introduceren, zo blijkt uit de enquête. Officieel

Update: Electronic Arts Los Angeles heeft het vierde deel in de strategieserie inmiddels ook officieel bevestigd, inclusief eerder genoemde kenmerken als het klassensysteem, de co-op, five-on-five mode en volledig mobiele basis. De uitgever heeft bovendien bekend gemaakt dat Command & Conquer 4 in 2010 zal worden uitgebracht voor de pc.

De game speelt zich af in 2062 na de gebeurtenissen van Command & Conquer 3: Tiberium Wars en geeft spelers volgens producer Mike Glosecki de antwoorden over waar zij op wachten.

De vijanden GDI en Nod zullen in de game samenwerken om te voorkomen dat Tiberium de mensheid uitroeit. Spelers leren in dit afsluitende deel van de serie het lot van de mensheid en het Tiberium-universum.