Greg Zeschuk, mede-oprichter van BioWare, stelt dat er geen reden is voor ontwikkelaars om seks in games te negeren, mits het in de juiste context wordt geplaatst.

Er moet in games op een zinnige manier met het onderwerp worden omgegaan, volgens Zeschuk. Hij denkt niet dat games seks nodig hebben, maar dat het in bepaalde type games wel nuttig is. BioWare gaat seks in games daarom niet uit de weg. "Wij willen realistische menselijke relaties representeren en als daar intieme scènes bij horen, willen we die de speler bieden."

Zo ook in de RPG Dragon Age, stelt Zeschuk. "Dit is gebaseerd op het feit dat het hier gaat om een volwassen ervaring. Een cartoon voor kinderen heeft een andere stijl en content dan serieuze drama. Dit is serieuze drama. Wij gaan in games voor emotionele betrokkenheid, een soort impact."

Mass Effect

Vorig jaar ontstond de nodige controverse over BioWares sciencefictiongame Mass Effect, waarin de speler een relatie aan kan gaan met een van de andere personages. Er werd door Amerikaanse nieuwsmedia onder meer beweerd dat de game volledige naaktheid bevatte en de speler in staat stelde om grafische seks te hebben.

Dit werd volgens Zeschuk erg overtrokken: "Er wordt niet eens echte naaktheid getoond, alleen de zijkant van een been. De pers heeft ontzettend misbruik gemaakt van de situatie. In de realiteit was het materiaal dat je ’s avonds ook op televisie ziet."