Uitgever THQ belooft dat zij games zullen uitbrengen voor Microsofts Project Natal en Sony’s motion controller voor de PlayStation 3 vanaf de eerste dag dat de technologie gereleased wordt.

THQ suggereert dat Drawn to Life, de DS-titel die momenteel in een nieuw jasje wordt gestoken voor de Wii, een van de eerste games zal zijn die uitkomt voor de nieuwe technologie van Microsoft en Sony. In de game tekent de speler zijn of haar eigen held en beïnvloedt op die manier ook de spelwereld.

"Wij komen tijdens de launch met enkele aardige titels voor het eerste publiek dat de hardware gaat kopen en dat zijn families", stelt Danny Bilson, vice-president van de uitgever. Hij denkt dat uitgevers zich sowieso eerst zullen richten op bestaande familievriendelijke franchises om de kosten laag te houden als de hardware zich nog moet bewijzen.

Robuuste games

Die hardware is zowel voor de Xbox 360 als de PlayStation 3 overigens wel uitstekend volgens Bilson, die verder aangeeft dat de studio’s al enige tijd werken met de motion control-technologie. "Eerst zul je goedkopere games zien, maar als het basispubliek groeit, zullen we meer robuuste games uitbrengen."

THQ belooft dat ze titels niet simpelweg zullen porten. "Elk platform heeft veel design-liefde nodig. Het gaat er om hoe we Project Natal en de motion controller voor de PlayStation 3 het beste kunnen gebruiken", geeft Bilson aan, "Het moet een geweldige Natal-game zijn, of een geweldige Sony-game."