Singularity zal iets later verschijnen dan oorspronkelijk gepland. De game zou aanvankelijk dit jaar nog worden uitgebracht, maar Activision heeft de release van de actietitel nu uitgesteld naar volgend jaar.

Tijdens de feestdagen komen er zoveel belangrijke titel uit dat nieuwe projecten wel eens ondergesneeuwd raken. Dit was vorig jaar het geval bij games als Mirror’s Edge en Dead Space die in dezelfde periode uitkwamen als Gears of Wars 2 en Call of Duty: World at War.

Vanwege de onverwacht grote belangstelling na de E3 voor Modern Warfare 2, dat in november uitkomt, wil de uitgever Singularity daarom pas na de feestdagen uitbrengen. Zo voorkomt Activision dat de game niet goed verkoopt, omdat potentiële klanten hun geld al aan de oorlogsgame uitgeven.

Tijd

“Wij geloven dat het eerste kwartaal van 2010 meer mogelijkheden biedt om Raven Softwares vernieuwende game te vestigen als een must have-titel en dit maakt de weg vrij voor Modern Warfare 2 om de feestdagen te domineren”, aldus een woordvoeder van het bedrijf.

In Singularity kruipen spelers in de huid van een gevechtspiloot die op een Russisch eiland neerstort waar tijd niet chronologisch verloopt. Het eiland lijkt namelijk zowel in het heden als in de jaren vijftig te liggen. Hoofdpersoon Nate leert hier al snel hoe hij zelf de tijd kan manipuleren met alternatieve gameplay-elementen tot gevolg.