Volgens Eric Lempel van Sony Amerika is het PlayStation Network niet langer bezig met een inhaalslag op Xbox Live. “Ik denk niet dat er nog veel in te halen valt. Op sommige punten denk ik zelfs dat we meer te bieden hebben”, aldus Lempel.

“Ik denk dat we zeker een aantal dingen hebben die zijn niet hebben”, vertelt hij. “Op het gebied van pure kracht zijn wij natuurlijk nog steeds gratis en we geven je daarnaast ook nog een heleboel gratis. Het is niet alleen gratis om online te gamen, maar we hebben ook PlayStation Home dat een enorme community is die geheel gratis is om te gebruiken.”

“Ik zie eigenlijk niet veel dingen die zij wel doen en wij niet”, aldus de director of PlayStation Network operations. Daarnaast laat hij weten dat Sony met de PSP-software niet dezelfde kant op wil gaan als Apple met haar software doet. “Op dit moment bestaat onze gratis catalogus uit demo’s, wallpapers, thema’s en video’s. Ik denk niet dat we de ervaring minder willen maken op de PSP. Omdat de iPhone niet een specifiek gaming-apparaat is denk ik dat spelers het oppakken en zeggen: ‘Dit is wel een beetje stom, maar dat maakt me niet uit want het apparaat is ook niet echt bedoeld voor gaming’.”

Aantal gebruikers

Of het aanbod van het PlayStation Network ook effect heeft op de populariteit van de service is niet duidelijk. In het verleden heeft Sony echter wel aangegeven dat het PSN evenveel actieve accounts zou hebben als Xbox Live. Echter moesten ze hier later nog wel op terugkomen aangezien het hier om een optelsom ging van alle PlayStation 3- en PSP-accounts samen.