Ontwikkelaar Remedy heeft laten weten dat het niet langer zeker is of de pc- en Xbox 360-versie van Alan Wake gelijktijdig zullen verschijnen.

Op dit moment richt de studio zich namelijk volledig op de ontwikkeling van de console-game. Via het forum van de game laat Remedy Entertainment weten dat ze op een later moment pas meer duidelijkheid zullen geven over wat ze precies van plan zijn met de pc-versie.

Alan Wake werd aanvankelijk aangekondigd als een gelijktijdige release in de lente van 2010 voor de pc en de Xbox 360, maar dit lijkt nu dus steeds onwaarschijnlijker.

Nachtmerries

Alan Wake is een psychologische actie-game van dezelfde makers die verantwoordelijk waren voor de eerste twee Max Payne-games. Als speler zal je hierbij in de huid kruipen van een schrijver die zijn nachtmerries werkelijkheid ziet worden.

De game zal gebruik maken van een geheel nieuw soort lichteffecten en ook de weersomstandigheden beloven hierbij een belangrijke rol te gaan spelen.

Uniek item

“De belichting is erg belangrijk in deze game, en het is een uniek item dat nog nooit in een game is gebruikt op de manier waarop wij dat doen”, aldus lead designer Oskari Hakkinen enkele weken geleden.

Volgens Hakkinen zullen deze nieuwe lichteffecten net zo vernieuwend zijn als de bullet-time effecten toen ze voor het eerst in Max Payne werden gebruikt.