Na de vele kritiek op de vroege komst van Left 4 Dead 2, geeft ontwikkelaar Valve aan dat ze overwegen om spelers van de eerste Left 4 Dead en die van het vervolg online samen te laten spelen.

Volgens Doug Lombardi, vice president of marketing bij Valve, is de ontwikkelaar nu bezig met het uitwerken van de specifieke details voor deze gameplay-optie.

“Dus er valt vandaag nog niets specifieks over te melden. Maar we begrijpen dat het een zeer waardevolle toevoeging zal zijn om ons mee bezig te houden”, aldus Lombardi.

Uitwisselen

Eerder al liet Valve weten dat gamers hun user-generated content straks kunnen uitwisselen tussen beide games. Left 4 Dead 2 ligt vanaf november in de winkels voor de pc en de Xbox 360, iets dat al voor menig kritiek heeft gezorgd van veel gamers van het eerste deel.

Dit omdat het vervolg slechts een jaar na het verschijnen van de eerste game in de winkels ligt. Toch liet de ontwikkelaar weten niet geheel onder de indruk te zijn van al deze boze gamers.

“Ik heb wel eens het grapje gemaakt dat wanneer je twintig dollar in een doosje stopt en het voor tien dollar verkoopt, dat er altijd nog wel iemand over zal klagen”, vertelde Chet Faliszek, verantwoordelijk voor de dialogen in veel Valve-games. “En dat is ook prima want zo werkt het nou eenmaal.”

Blijven ondersteunen

"We hadden nooit gedacht dat het nodig was om te zeggen dat we Left 4 Dead zullen blijven ondersteunen, omdat dit altijd al ons plan was”, zegt hij verder.

“Vlak voor de E3 hadden we al via ons blog namelijk het een en ander losgelaten over de updates die er zouden komen.”