Volgens Josh Randall van Harmonix kunnen muziek-games in de toekomst wel eens speelbaar worden zonder gebruik van een game-console. “Je instrument zal dan alle nummers bevatten en die druk je zo in de tv”, aldus de creative director.

“Ik voorzie echt een toekomst waarin je niet eens meer een console nodig hebt”, vertelt Randall. “Ik weet zeker dat het zich allemaal op zeer vreemde manieren verder zal gaan ontwikkelen, dingen waar niemand op dit moment nog bij stil staat.”

“We zijn nu blijkbaar zeer gericht op de consoles, maar naast Harmonix zijn er ook mensen die interessante dingen doen op mobiel gebied. Het wordt pas echt interessant als het zich gaat versplinteren en weer bij elkaar komt in een vorm waar we nooit van hadden durven dromen”, aldus Randall.

Console-loos

Games als Guitar Hero en Rock Band worden nu altijd nog via een Xbox 360, PlayStation 3 of een handheld-console gespeeld, maar in de toekomst-visie van Randall zal dit straks dus allemaal veranderen. Harmonix is de ontwikkelaar achter de Rock Band-franchise, maar of deze studio ook daadwerkelijk bezig is met het uitwerken van dit console-loze game-principe is nog onduidelijk.

Dat Harmonix niet vies is van een beetje innovatie blijkt wel uit het feit dat deze studio aanvankelijk verantwoordelijk was voor het spel-principe waar Guitar Hero veel succes mee wist te boeken. Later is Harmonix zelf verder gegaan met de Rock Band-games die ze in opdracht van uitgever Electronic Arts ontwikkelen.