Namco Bandai maakt bekend dat het de overname van Atari Europa nu volledig heeft afgerond. Hiermee hebben ze ook de distributierechten in handen gekregen waardoor ze Atari-games kunnen gaan uitgeven in alle PAL-regio’s.

In mei van dit jaar werden de overnameplannen van Namco Bandai onverwachts duidelijk, en nu de deal is beklonken zullen de Atari-games hier worden uitgegeven door het nieuw gevormde Namco Bandai Partners. Het bedrijf had al enkele maanden een aandeel van 34 procent in Atari en heeft nu de overname van het overige deel dus afgerond.

Breder publiek

“We zijn enorm trots dat we hiermee de internationale aanwezigheid van Namco Bandai Partners hebben vergroot”, zegt CEO Shu Takahara. “Het doel van onze nieuwe organisatie is om onze producten aantrekkelijk te maken voor een breder publiek. Ook willen we hiermee een effectiever distributiesysteem neerzetten dat een zo breed mogelijk publiek kan gaan bereiken”, vertelt Takahara.

Atari Europa gaat nu dus verder onder de vleugels van Namco Bandai Partners, een bedrijf dat actief is in vijftig landen en kantoren heeft in onder meer Australië, Europa, Israel, Hong Kong, Nieuw Zeeland, Singapore, Taiwan en Groot-Brittannië.