Howard Stringer van Sony heeft gereageerd op de kritiek op zijn bedrijf van Activision’s baas Bobby Kotick. “Hij maakt graag een hoop lawaai”, zegt de chief executive van Sony.

“Hij voert druk op mij uit, en ik voer weer druk uit op hem. Zo zit deze business nou eenmaal in elkaar”, vertelt Stringer over het dreigement van Bobby Kotick enkele weken geleden.

Hierin liet de baas van Activision weten dat Sony er in zijn ogen snel voor moet zorgen dat de PlayStation 3 beter gaat verkopen.

Zorgen maken

“Ik begin me echt zorgen te maken over Sony”, zei Kotick. “De PlayStation 3 verliest haar momentum en ze maken het zeker niet makkelijk voor me om het platform te blijven ondersteunen.

"Ze moeten de prijs naar beneden brengen, want als ze dat niet doen, vertraagt de marktpenetratie. Als we realistisch zijn kan het wel eens nodig zijn dat we stoppen met het ondersteunen van Sony.

"Als we kijken naar 2010 en 2011 zullen we moeten overwegen of we de console nog willen ondersteunen, en de PSP trouwens ook.”

Niet zo logisch

Volgens Howard Stringer is een prijsverlaging van de PlayStation 3 echter niet zo logisch als Kotick het doet lijken.

“Ik verlies geld met iedere PlayStation die ik maak. Hoe logisch is het dan nog?”, aldus de chief executive van Sony.

Als Activision de boycot op de PS3 en PSP daadwerkelijk doorzet dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor het succes van deze consoles. Hier zouden dan namelijk niet langer games als Call of Duty, Guitar Hero en Tony Hawk op verschijnen.