AMSTERDAM - Ubisoft maakt vandaag bekend dat ze een nieuwe studio zullen openen in de Canadese stad Toronto. In de komende tien jaar zullen hier achthonderd banen worden gecreëerd en trekt Ubisoft een half miljard dollar uit om de nieuwe studio aan het werk te zetten.

“De aankondiging van de nieuwe studio geeft een strategische beslissing weer van Ubisoft, omdat we onze interne ontwikkelingsmogelijkheden uitbreiden", zegt Yves Guillemot, CEO van de Franse uitgever en ontwikkelaar.

“We bevinden ons namelijk in een prima positie om op dit moment uit te breiden.”

Overheidssteun

“Deze stad is een van de grootste economische en culturele epicentra van Noord-Amerika en onze verwachtingen zijn dan ook zeer hooggespannen”, zegt Guillemot.

De financiering van de nieuwe ontwikkelstudio wordt overigens niet alleen door Ubisoft opgehoest, ook de Canadese provincie Ontario steunt het project met maar liefst 226 miljoen Amerikaanse dollars.

Ubisoft wil hier in de komende tien jaar toewerken naar achthonderd medewerkers. Met welke games deze studio zich bezig zal gaan houden is nog niet duidelijk.

Eind dit jaar zal Ubisoft Toronto haar deuren officieel openen, waarmee de vierde Canadese Ubisoft-studio een feit is. Het bedrijf van Yves Guillemot heeft momenteel twintig vestigingen verspreid over zestien landen.