AMSTERDAM - Volgens Donald Mustard, mede-oprichter van ontwikkelaar Chair Entertainment, zal hun aankomende Xbox Live Arcade-titel Shadow Complex binnen twee uur uit te spelen zijn.

Tijdens de aankondiging van de game werd bekend gemaakt dat deze tussen de tien en vijftien uur in beslag zou nemen, en volgens Mustard klopt dit ook nog steeds. Echter stopt Chair Entertainment zogenaamde ‘sequence breaks’ in de game.

Een soort artifacts die het voor spelers mogelijk maken om bepaalde gedeeltes van de game toegankelijk te maken voordat dit eigenlijk de bedoeling is.

Normaal gesproken worden dergelijke sequence breaks per ongeluk door spelers in een game ontdekt, maar Chair laat nu vooraf al weten dat ze deze aan de game zullen toevoegen.

Op deze manier hoopt de ontwikkelaar dat gamers in Shadow Complex gaan strijden om de snelste tijd. Om dit extra aan te moedigen wordt er zelfs een Achievement aan de game toegevoegd voor iedereen die de game binnen twee uur weet uit te spelen.

Cliff Bleszinski

Shadow Complex werd tijdens de E3 aangekondigd en wordt mede-ontwikkeld door game designer Cliff Bleszinski. De game zal een old-school side-scrolling gameplay krijgen, en combineert dit met moderne gameplay-elementen.

Shadow Complex draait op de Unreal Engine 3 en tijdens het spelen zal het volgens de ontwikkelaar allemaal draaien om heftige actie en het onderzoeken van verschillende ruimtes en gebieden.

Shadow Complex verschijnt exclusief voor Xbox Live Arcade. Vanaf wanneer de game te downloaden zal zijn is nog onduidelijk.