AMSTERDAM - Codemasters maakt vandaag bekend dat de pc-versie van Colin McRae: DiRT 2 enige vertraging zal oplopen. Dit om de game speelbaar te maken met alle mogelijkheden die DirectX 11 later dit jaar met zich mee zal brengen.

“Met de verwachting dat de DirectX 11-hardware in de tweede helft van 2009 gaat verschijnen, en dat de release van DirectX 11 op de thuis pc’s samen valt met dat van Microsoft Windows 7 op 22 oktober, maakt Codemasters bekend dat de Games for Windows Live-editie van Colin McRae: DiRT 2 een langere ontwikkelingsperiode zal krijgen”, zegt Bryan Marshall van Codemasters.

“Zo kan de game namelijk gebruik gaan maken van DirectX 11. De game staat nu gepland voor een release in december 2009. En hoewel de console-versies van de game nog steeds gepland staan voor een release in september, denken wij dat de DirectX 11-opties te mooi zijn om te laten liggen. Vooral als je bedenkt hoeveel meer het kan toevoegen aan de visuele-ervaring voor pc-gamers”, aldus de chief technical officer.

Multi-threading

Door DirectX 11 zal het in Colin McRae: DiRT 2 mogelijk worden om onder meer gebruik te maken van multi-threading en Shader Model 5.0. DirectX 11 zal geleverd worden bij Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 7, en zal gelijktijdig als een downloadbare update verschijnen voor Windows Vista. De pc-versie van DiRT 2 zou aanvankelijk gelijk met de Xbox 360-, PlayStation 3-, Wii-, PSP- en DS-versie verschijnen op 25 september.