AMSTERDAM - Ontwikkelaar Valve heeft laten weten niet erg onder de indruk te zijn van de bijna veertigduizend gamers die hebben aangegeven dat ze niet op de komst van Left 4 Dead 2 zitten te wachten.

“Ik heb wel eens het grapje gemaakt dat wanneer je twintig dollar in een doosje verkoopt voor tien dollar, dat er altijd nog wel iemand over zal klagen”, vertelt Chet Faliszek, verantwoordelijk voor de dialogen in veel Valve-games. “En dat is ook prima want zo werkt het nou eenmaal.”

Na de aankondiging van de game tijdens de E3 lieten veel gamers weten het niet eens te zijn met het snelle vervolg op de eerste Left 4 Dead, en dreigden zelfs met een boycot op dit tweede deel.

Eind vorige week liet Valve al weten dat ze deze kritiek niet hadden zien aankomen en ook nu bevestigt Faliszek dat de ontwikkelaar nog lang niet klaar is met het eerste deel.

Ondersteunen

“We hadden nooit gedacht dat het nodig was om te zeggen dat we Left 4 Dead zullen blijven ondersteunen, omdat dit altijd al ons plan was”, zegt hij.

“Vlak voor de E3 hadden we al via ons blog het een en ander losgelaten over de updates die er zouden komen. We hadden niet gedacht dat mensen zouden denken, ‘Hey wacht, nu gaan ze die dingen waar ze het toen over hadden niet meer doen’. Ja, dat doen we dus wel.”

Left 4 Dead 2 staat gepland voor een release later dit jaar op de Xbox 360 en pc. Het eerste deel verscheen in november 2008.