AMSTERDAM - Kenji Matsubara, CEO van Tecmo Koei, heeft Sony gevraagd om een prijsverlaging van de PlayStation 3. “Als ik met mensen van Sony praat vraag ik het ze altijd: ‘Verlaag de prijs alsjeblieft!’”, aldus Matsubara.

“Het zou zeker een goede manier zijn om de PS3-markt te stimuleren, maar het is Sony’s strategie en ik weet niet wat hun kosten-structuur is”, vertelt de baas van Tecmo Koei. “Sony introduceerde de meest geavanceerde technologie met de PS3, dat is waarom mensen binnen de industrie nog accepteren dat de PS3 zo duur is. Maar we zouden een prijsverlaging zeker verwelkomen.”

Boycot

Eerder liet ook Activision al weten een prijsverlaging hoog nodig te vinden voor de PlayStation 3. Echter dreigde Bobby Kotick direct met een boycot van de PS3 en PSP als Sony dit niet snel zou doen. “Ze moeten de prijs naar beneden brengen, want als ze dat niet doen, vertraagt de marktpenetratie. Als we realistisch zijn kan het wel eens nodig zijn dat we stoppen met het ondersteunen van Sony. Als we kijken naar 2010 en 2011 zullen we moeten overwegen of we de console nog willen ondersteunen, en de PSP trouwens ook.”

PS3 Slim

Onlangs doken er overigens geruchten op dat Matsubara misschien in de aankomende herfst al zijn zin zal krijgen. Zo melden verschillende sites dat Sony binnenkort met een PS3 Slim op de markt komt, waardoor de huidige versie logischerwijs in prijs zou verlagen. Sony houdt haar lippen op dit punt echter nog stijf op elkaar.