Tijdens een Left 4 Dead 2-evenement in Londen heeft ontwikkelaar Valve uitleg gegeven over de reden waarom ze nog steeds niet voor de PlayStation 3 willen ontwikkelen. Ook deze nieuwe zombie-shooter verschijnt namelijk weer alleen voor de Xbox 360 en pc.

“We kijken ernaar alsof we zelf de consument zijn van dit product. Hoe willen wij dan behandeld worden en welk soort product willen we krijgen?”, zegt Doug Lombardi van Valve.

“We hebben de afgelopen jaren enkele experimenten gedaan met de PlayStation, zo hebben we Half-Life op de PS2 gebracht met een extern bedrijf en toen deden we The Orange Box ook met een extern bedrijf. Maar we kwamen op de PS3 en PS2 nog niet eens in de buurt van hetzelfde product dat we naar de 360 en pc wisten te brengen.”

Trots

“We zijn zeer, zeer trots op het feit dat het niet uitmaakt op welk platform je de game speelt, want je krijgt gewoon dezelfde ervaring, je krijgt dezelfde Metacritics-score. En bij Left 4 Dead krijg je dezelfde DLC in het Survival-pack en de nieuwe dingen die we nog gaan brengen”, aldus Lombardi.

“Totdat we de mogelijkheid hebben om een PS3-team samen te stellen, totdat we de mensen hebben gevonden die bij Valve willen komen - of er al zijn – die daar aan willen werken, zie ik ons niet naar dat platform verhuizen. Als wij de consument zouden zijn zou deze versie namelijk aanvoelen als het stiefkindje van de pc en Xbox 360-versie.”

Niet verwacht

Doug Lombardi liet verder weten dat het team de heftige kritiek op Left 4 Dead 2 niet had verwacht. Na de aankondiging van de game tijdens de E3 lieten veel gamers weten het niet eens te zijn met het snelle vervolg op de eerste Left 4 Dead en dreigden met een boycot op het tweede deel.

“We luisteren natuurlijk erg veel naar onze community, en hadden we dit verwacht? Nee, dat zeker niet. Maar een van de belangrijkste dingen om te weten is: de aankondiging van Left 4 Dead 2 betekent niet dat we Left 4 Dead 1 links laten liggen”, aldus Lombardi in Londen.