Als het aan Cliff Bleszinski ligt zal de grafische stijl van de volgende Gears of War-game best een anders kunnen worden dan dat van voorgaande delen.

Ook laat de game designer van Epic weten dat hij geschrokken was van de overname van is Software.

“Als je kijkt naar Gears of War 2 zie je al dat we eigenlijk probeerden weg te komen van onze oude stijl door dingen te doen waarbij we kleuren meer lieten ademen en ze wat beter lieten doorkomen”, zegt Bleszinski.

Geschrokken

“Stilistisch gezien zou ik op de korte termijn echter graag iets compleet anders maken dan wat je verwachting zou zijn van een Gears of War-game.”

Verder laat hij weten dat hij zeer geschrokken was van het nieuws dat id Software is opgekocht door ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda.

“Ik was echt verbijsterd. id was altijd de studio waar ik me in het begin op focuste en waarbij ik me afvroeg of we zo goed konden worden als zij. Toen wij Unreal Tournament hadden, hadden zij Quake 3 en dat was een van die legendarische ‘showdowns’ tussen twee games.”

Oude garde

“Om de oude garde dit soort veranderingen te zien doormaken, zoals met 3D Realms die Duke Nukem afsloot, is echt een schok. We komen allemaal van dezelfde oorsprong uit de shareware-dagen.

Deze studio’s zijn er altijd geweest en om dan te zien dat ze worden opgekocht is echt een verrassing”, aldus Bleszinski.

Sleutelpersonen

Vorige week werd bekend dat id Software - de ontwikkelaar van franchises als Doom en Quake – was overgenomen door ZeniMax. De overname zal echter geen grote interne gevolgen hebben voor id.

ZeniMax liet namelijk al snel weten dat de sleutelpersonen zoals John Carmack en Todd Hollenshead gewoon hun plaats zullen blijven zitten.

Twitter

Net als Cliff Blezsinski liet ook John Romero weten zeer geschrokken te zijn van de overname. “ZENIMAX????? Misselijk!”, schreef de oprichter van id Software vorige week op zijn Twitter.

"Fallout 3 heeft DOOM gekocht. Wow. Ik denk dat ik echt geschrokken en verdrietig ben om te zien dat id Software vandaag voorgoed is veranderd.”