AMSTERDAM - Suda51, CEO van ontwikkelaar Grasshopper Manufacture, zegt dat zijn No More Heroes-franchise naar andere platformen moet uitwijken om door te kunnen groeien. “Ik wil echt een grote franchise van No More Heroes maken”, aldus Suda51.

“Ik hoop ook dat het tweede deel een groter succes wordt. Ik stop namelijk erg veel zorg in het verder ontwikkelen van deze IP, want ik geloof dat er ontzettend veel potentie in zit”, vertelt de man achter onder meer Killer 7.

“Ik denk dat dit de laatste No More Heroes is die voor de Wii wordt ontwikkeld”, zegt Suda51. “Om NMH verder uit te breiden naar nieuwe mogelijkheden hebben we gewoon nieuwe platformen nodig. De Wii is een geweldig platform, maar we hebben er alles mee gedaan dat op dit moment mogelijk is.” Over een voorkeur voor de Xbox 360 of de PlayStation 3 liet de man van Grasshopper zich nog niet uit.

Winstgevend

Hoewel de Wii een zeer groot marktaandeel in handen heeft, hebben veel third-party ontwikkelaars nog moeite om hier succesvol hardcore-games op uit te brengen. Volgens uitgever SEGA moeten partijen hun games gewoon wat langer de tijd geven om winstgevend te worden. “De winst komt vooral na een prijsverlaging van de games”, liet Gary Dunn van SEGA gisteren weten.

Santa Destroy

No More Heroes: Desperate Struggle zal zich drie jaar na het eerste deel afspelen en in de game zullen zowel Travis Touchdown als wel Silvia Chrystel weer een belangrijke rol spelen. Wegens zware investeringen van grote bedrijven is Santa Destroy in korte tijd echter omgevormd tot een populaire toeristenstad.

Omdat de open wereld van deze game verbeterd zal zijn ten opzichten van het eerste deel zullen de straten ook drukker bevolkt zijn en moet de stad volgens de ontwikkelaar levediger aanvoelen.

No More Heroes: Desperate Struggle staat gepland voor een release in 2010 en verschijnt net als de eerste game exclusief voor de Wii.