AMSTERDAM - Mike Griffiths, baas van Activision Blizzard, heeft laten weten dat zijn bedrijf zich wil gaan richten op het maken van games binnen het genre van sportgames. Echter stelt Griffiths wel dat ze hier alleen mee aan de slag gaan als ze ook marktleider kunnen worden.

“Het heeft zeker de eigenschappen van een categorie waar wij in geïnteresseerd zijn”, zegt de Activision Blizzard topman over sportgames.

“We moeten onszelf echter wel eerst overtuigen dat we hiermee ook echt succesvol zullen zijn, dat we het marktleiderschap kunnen pakken en dat we iets nieuws en anders naar voren kunnen brengen.”

Vooral de omvang van het game-genre is iets dat Griffith wel aanspreekt. “Op dit moment zijn er nog wel grote obstakels om ermee te beginnen, maar het heeft zeker de grootte van een genre waar wij zeer geïnteresseerd in zijn”, aldus Griffiths.

Extreme sports

Op dit moment begeeft Activision zich alleen nog op het terrein van de extreme sports met de Tony Hawk skateboard-games. Op het gebied van sportgames zijn het momenteel vooral Electronic Arts en 2K die hier de dienst uitmaken met populaire franchises als FIFA, Madden en NBA 2K.

Als grootste uitgever van dit moment wil ook Activision zich dus met dit genre gaan bezig houden.