AMSTERDAM - Film- en televisie-producer Jerry Bruckheimer heeft onlangs een contract getekend bij MTV Games. Volgens Van Toffler, baas van MTV Games, moet Bruckheimer ervoor gaan zorgen dat er meer vrouwen aan het gamen gaan.

“Hij moet ons uit die comfortabele positie bij ritme-games als The Beatles: Rock Band lostrekken”, vertelt Toffler.

“Ik hoop dat Jerry ons op spannende nieuwe plekken kan brengen als het aankomt op het vertellen van verhalen in games. Ik voorzie ook een veel betere aansluiting met vrouwen door Jerry Bruckheimer’s manier van verhalen vertellen. Vooral met games waarin verhalen de drijvende kracht zijn zoals The Sims.”

Game-verfilming

Niet alleen zullen er meer vrouwen aan het gamen gaan door Bruckheimer's verhalen, ook is dit element volgens de producer zelf de reden dat verfilmingen van games zullen gaan werken.

“Ik weet niet precies waarom game-verfilmingen nu niet aanslaan bij het publiek. Ze grijpen de verbeelding van de kijker gewoon nog niet aan, maar dat zullen ze zeker gaan doen. Of wij het nou aanpakken of iemand anders.”

Bruckheimer is onder meer verantwoordelijk voor de verfilming van Prince of Persia. Deze film met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol zal echter pas over een jaar naar de bioscoop komen. V

erder is het ook de man achter tv-series als CSI: Crime Scene Investigation en Without A Trace, en de films Armageddon en de Pirates of the Caribbean-serie. Welke games Bruckheimer als eerst voor zijn rekening gaat nemen is nog niet bekend.