SEGA laat weten dat ze met meer ‘volwassen games’ naar de Wii zullen komen. Volgens de uitgever blijken deze titels namelijk pas op de lange termijn winstgevend te zijn op de Nintendo-console.

“Zo was House of the Dead: Overkill een winstgevende titel voor ons”, vertelt Gary Dunn van SEGA Europa. “En hoewel de game voor de volle prijs niet zo lekker liep, vliegen ze al enige tijd over de toonbank tegen een lagere prijs.”

“Je krijgt je geld terug en misschien nog iets meer met de volledige prijs. Maar na enkele jaren, als we bekijken hoeveel er is teruggekomen van een investering, blijkt dat de echte winst vanuit het lagere prijsniveau komt”, aldus Dunn. Hoewel de verkoopcijfers van MadWorld ook in de ogen van SEGA enigszins tegenvielen, laat Dunn weten graag dergelijke risico’s te willen nemen.

Verkenning

“Je moet grenzen verleggen en op verkenning gaan”, zegt hij. “Ik vind dat MadWorld commercieel misschien niet heeft verkocht wat we ervan hadden verwacht, maar dat betekent nog steeds niet dat we zeggen dat het 'game over' is voor volwassen Wii-games van SEGA. We kijken momenteel naar de bronnen die we hebben. We hebben geld om te investeren, we twijfelen alleen nog waarin.”

Pionier

SEGA was een van de eerste uitgevers die bloederige games naar de Wii durfde te brengen en ook andere partijen gaan hun geluk met dit genre binnenkort beproeven. Zo komt Electronic Arts dit jaar met Dead Space Extraction en heeft uitgever Bethesda aangegeven zich te willen gaan richten op de hardcore-games op dit platform. Zij zeggen later dit jaar een titel bekend te maken.