Begin deze week wisten we te melden dat StarCraft II niet over een LAN-functie zal beschikken. Fans van de RTS-franchise hebben nu een petitie in het leven geroepen om Blizzard alsnog op andere gedachten te brengen.

“Hoewel veel van jullie fans over een internetverbinding beschikken die snel genoeg is om zonder lag te kunnen spelen, zijn er nog steeds velen die dat niet hebben, of die graag met een vriend of kind in hetzelfde huis willen spelen”, leest het verzoek van de gamers.

Boodschappen

“LAN is geen dure upgrade en als je het eenmaal hebt is het ook van jou. Voor internet moet je namelijk maandelijks betalen, en in een slechte maand kan je er wel eens voor moeten kiezen om boodschappen te doen in plaats van het internetabonnement te betalen.”

“Door LAN werd de populariteit van de game in eerste instantie aangewakkerd. Negeer dit erfdeel van de originele titel dan ook niet!”, aldus de LAN-fans die de petitie hebben opgesteld. Op dit moment zijn er al bijna tienduizend online handtekeningen gezet.

Singleplayer

Blizzard liet eerder echter al weten dat ze zich met deze sci-fi RTS-titel vooral willen gaan richten op een sterke singleplayer-modus. “We willen de speler een stuk dichter bij de gameplay brengen”, vertelde Dustin Browder maandag. “Wat we proberen te doen is een game creëren die terug doet denken aan de status van het origineel.”

“We willen dat het voelt alsof je thuiskomt bij een game die je kent en waar je van houdt. Op hetzelfde moment proberen we nieuwe gameplay-elementen te creëren en proberen we een ervaring neer te zetten waarin je net zoveel kunt leren als in de eerste StarCraft en het zeer originele Brood War.”

Release 2010

StarCraft II staat gepland voor een release aan het eind van dit jaar, maar analist Mike Hickey gelooft niet dat de game nog in 2009 gaat verschijnen. Dit omdat Blizzard een beta-sessie van vier tot zes maanden heeft aangekondigd. Wanneer deze van start gaat is echter nog onduidelijk. Ook heeft Blizzard nog geen reactie gegeven op de petitie van de gamers.