Blizzard maakt bekend dat het straks voor World of Warcraft-spelers mogelijk zal zijn om te wisselen tussen goed en kwaad. Wanneer het switchen tussen Alliance en Horde precies mogelijk gaat worden, is nog niet duidelijk.

“We moeten er nog veel werk aan verrichten en we moeten nog het een en ander aan details uitwerken, maar het idee is dat spelers de service straks kunnen gebruiken om een bestaand personage te transformeren naar een gelijkwaardig figuur van de tegenovergestelde factie in dezelfde realm”, vertelt de ontwikkelaar over de nieuwe functie.

“Spelers die een personage hebben aangemaakt en dat ook al helemaal hebben geüpgrade, vinden zichzelf soms terug aan de tegenovergestelde factie van hun vrienden. Ze vragen ons dan ook al enige tijd om een dergelijke functie in te voeren. We zijn blij dat we het moment naderen waarop we het ook echt kunnen afleveren.”

Secrets of Ulduar

Wanneer de nieuwe functie aan World of Warcraft gaat worden toegevoegd, is nog niet duidelijk. World of Warcraft beschikt momenteel over 11,5 miljoen betalende gebruikers en om deze van nieuwe content te blijven voorzien, heeft Blizzard in april nog een grote content-patch vrijgegeven voor de MMO. Deze Secrets of Ulduar-update voegde onder meer de raid-instance Ulduar toe aan de game, die qua moeilijkheidsgraad ver boven de eerdere raids ligt.