AMSTERDAM - In een rapport van Wedbush Morgan zegt het bedrijf dat OnLive het landschap van de game-industrie kan gaan veranderen. Met OnLive kunnen games gespeeld worden via servers in plaats van op de consoles of pc’s in de huiskamer.

“Het is nog niet met zekerheid te zeggen dat OnLive op de korte termijn zal gaan domineren, maar we zijn er van overtuigd dat deze baanbrekende technologie uiteindelijk grootschalig gaat worden opgepakt”, aldus Wedbush in haar rapport.

Vooral het feit dat het een zeer laagdrempelige manier van gamen zal worden spreekt volgens het bedrijf met name mensen aan die gaming als bijzaak zien.

“De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos en de technologie is erg aantrekkelijk. We zijn er dan ook van overtuigd dat OnLive ergens in het komende decennium als groot onderdeel van de videogame-cultuur zal eindigen.” Of de service zijn hoge verwachtingen weet waar te maken zal blijken als OnLive later dit jaar verschijnt.

Steve Perlman

OnLive is ontwikkeld door Steve Perlman en zijn systeem maakt gebruik van een nieuwe compressietechnologie en een bijbehorende online service. Met OnLive kunnen games gespeeld worden via servers in plaats van op de consoles zoals dat nu gebeurd. Games hoeven zo niet langer in de winkel te worden gekocht of gedownload te worden, maar kunnen rechtstreeks op een netwerk gespeeld worden.

Niet overtuigd

Echter is niet iedereen zo enthousiast over de micro-console van Perlman. Volgens Patrick Seybold van Sony Amerika zal de consument op den duur namelijk opgescheept zitten met hoge abonnementskosten. Dit omdat er voor OnLive zeer krachtige servers nodig zijn en er een minimale bandbreedte van 2MB nodig is en 5MB om in HD te kunnen gamen.

“Wat moet er allemaal worden opgeofferd als je OnLive in de echte wereld plaatst waar meerdere apparaten zijn aangesloten op één breedbandverbinding?”, zei Seybold vlak na de aankondiging van OnLive eind maart. Hij meent dat Sony met de PlayStation 3 eigenlijk al exact hetzelfde te bieden heeft door bonus-content op de Blu-ray discs te plaatsen.