AMSTERDAM - Ontwikkelaar Mindware Studios, bekend van de games Cold War en Painkiller: Overdose, heeft vandaag Dreamkiller aangekondigd. “Dit wordt een mega bloedbad first person shooter”, aldus de studio.

In de game zal het er om draaien dat je als speler de gedachtes van mensen met bepaalde problemen moet binnentreden om ze te bevrijden van hun ‘innerlijke demonen’. Dit zal je doen door ze overhoop te schieten, iets dat volgens de ontwikkelaar voor een zeer bloederige game zal zorgen.

“Schiet jezelf een weg door de donkere gebieden van de gedachtes”, vertelt uitgever Aspyr over de nieuwe game. De gameplay van de Dreamkiller zal volgens de uitgever vooral in het teken staan van actievolle shootouts en het gebruiken van over-de-top wapens.

Alice Drake

Hoofdpersoon in de game is psychologe Alice Drake en ze zal naast de vele wapens ook haar bovennatuurlijke krachten kunnen gebruiken om het kwaad te bestrijden. Dreamkiller zal naast de twaalf singleplayer-levels volgens de uitgever ook over verschillende multiplayer-modi beschikken.

De Tsjechische ontwikkelaar Mindware werd in 2001 opgericht en was voorheen verantwoordelijk voor de games Cold War en Painkiller: Overdose. Hun derde game Dreamkiller moet in de aankomende herfst gaan verschijnen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.