AMSTERDAM - Dustin Browder, game-designer van StarCraft II, heeft laten weten dat het team zich heeft gefocust op het creëren van een sterke singleplayer-ervaring. Daarnaast wordt duidelijk dat de game geen LAN-optie zal bevatten.

“We willen de speler een stuk dichter bij de gameplay brengen”, vertelt Dustin Browder.

“Wat we proberen te doen is een game creëren die terug doet denken aan de status van het origineel. We vonden het origineel namelijk zo’n sterke game dat we die niet zomaar wilden achterlaten om iets anders te gaan doen.”

Thuiskomen

“We willen dat het voelt alsof je thuiskomt bij een game die je kent en waar je van houdt. Op hetzelfde moment proberen we nieuwe gameplay-elementen te maken, en proberen we een ervaring neer te zetten waarin je net zoveel kunt leren als in de eerste StarCraft en het zeer originele Brood War.”

Browder wist verder te melden dat de beta-sessie van StarCraft II ongeveer vier tot zes maanden zal gaan duren. Wanneer deze echter beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Begin februari liet de uitgever en ontwikkelaar echter nog weten dat de beta “ergens in de komende maanden” live zou gaan.

Afleiding

“De beta is erg afleidend voor ons. We zijn zelf aan het spelen, we willen zien wat andere mensen aan het doen zijn en moeten ook meteen allerlei bugs repareren.

Op het moment dat de beta vrijkomt, verliezen we veel efficiëntie. We willen dus niet negen maanden lang in beta zitten", aldus Browder.

Geen LAN

Rob Pardo van Blizzard liet daarnaast nog weten dat ze geen plannen hebben om LAN te ondersteunen met StarCraft II. De enige multiplayer-mogelijkheden zullen dus via Battle.net te spelen zijn.

Wel zijn er plannen om een soortgelijke technologie op den duur aan Battle.net toe te voegen. Hierover maakt Blizzard echter pas later meer bekend.

De reden van de vertraging die StarCraft II heeft opgelopen - de game zou namelijk al in 2008 verschijnen - is volgens Pardo dat een groot deel van het team een jaar lang aan World of Warcraft heeft moeten werken.

Eindproduct

Tijdens de E3 wist Blizzard te melden dat StarCraft II gepland staat voor een release aan het einde van 2009. Honderd procent zekerheid geeft de uitgever echter nog niet, Blizzard wil namelijk met de game wachten totdat de ontwikkel-teams allemaal overtuigd zijn van hun eindproduct.

De inschrijving voor de beta-versie is begin mei reeds van start gegaan. Om hier kans op te maken moet er wel eerst een account worden aangemaakt op de site van Battle.net.