AMSTERDAM - Wii Fit is een succes gebleken en Nintendo ziet dit uiteraard ook. Des te meer reden om hier nog een extra slaatje uit te slaan door er een gepimpte versie van te maken. Het gaat in dit geval om Wii Fit Plus.

Wii Fit heeft veel non-gamers weten te overtuigen toch eens achter een console te stappen en Nintendo hoopt met Wii Fit Plus dit nogmaals voor elkaar te krijgen. Tijdens onze speelsessie hebben we meerdere nieuwe spellen gespeeld die deze game te bieden heeft.

Wii Balance Board
Net als het origineel zal Wii Fit Plus veel gebruik maken van het Wii Balance Board. De game zal dan ook gebundeld worden met dit stukje hardware, maar voor de mensen die het origineel al hebben, zal Wii Fit Plus ook apart verkrijgbaar zijn.

Tijdens de speelsessie blijkt al snel dat deze game toch weer vooral op de casual gamers en non-gamers is gericht, maar ook hardcore gamers zullen zich tijdens feestjes hiermee vermaken. De game zal naast veel bekende trainingen zes nieuwe yoga- en spieroefeningen en vijftien nieuwe balansspelletjes en een aantal gecombineerde activiteitspellen bevatten.

Ook zal het mogelijk zijn ervoor te kiezen bepaalde lichaamsdelen of een bepaalde tijd te trainen. Het spel zal dan zelf aangeven welke trainingen hij jou aanraadt. Daarnaast zal hij een berekening maken van de hoeveelheid verbrande calorieën. De mensen met huisdieren kunnen ook hun hond of kat wegen, waarna de game een geheel eigen Mii maakt voor dit huisdier.

Sneeuwballen

We hebben helaas geen nieuwe yoga- of spieroefeningen kunnen uitproberen, maar wel een selectie aan balansspellen, zoals bijvoorbeeld sneeuwballen gooien. Bij dit spelletje sta je op je Balance Board en je Mii in de game staat achter een muurtje.

Door naar links of rechts te leunen, kijkt je Mii om de hoek van het bord en kun je een door gooibewegingen te maken met de WiiMote een sneeuwbal gooien naar de andere sneeuwbal gooiende Mii’s. Dit spel toverde stiekem al snel een glimlach op meerdere gezichten en zal in een groter gezelschap dan ook zeker een succes zijn.

Scooters

Bij het tweede spel stonden we ineens op een scooterachtig apparaat. Ook deze moet je besturen door op het Balance Board te staan, maar ditmaal moet je de WiiMote horizontaal voor je vasthouden met twee handen.

Door naar voren of achteren te leunen, kun je vooruit of achteruit rijden en door de WiiMote naar links of rechts te draaien, kun je sturen. Uiteindelijk is het de bedoeling zoveel mogelijk ballonnen kapot te krijgen. Dit spel kent verder verschillende obstakels, waaronder schansen.

Balletjes

Voor het derde spel hadden we nogmaals het Balance Board en de WiiMote nodig. Ook de positie die je aan moet nemen, is niet anders dan het voorgaande spel. Dit keer moesten we drie platformen besturen. Door naar links of rechts te leunen en de WiiMote te draaien, kun je het bovenste platform en de onderste twee platformen draaien.

Het is de bedoeling dat je door deze platformen te draaien de naar beneden komende balletjes in het juiste bekertje laat vallen. Dit bleek af en toe best lastig doordat je jouw lichaam twee aparte dingen tegelijk laat doen.

Kippenkracht

Het meest hilarische spel dat we te spelen kregen, was toch wel het vliegen met een kippenpak aan. Net als de vorige game moet je hier op het Balance Board staan, maar in tegenstelling tot de andere games is de WiiMote helemaal niet nodig.

Deze game moet je spelen door met je armen te flapperen en naar de juiste richting te leunen. Het is de bedoeling dat je op de beste plaats van een platform landt en daarmee zoveel mogelijk punten verdient. Dit spelletje zorgde toch al snel voor lachwekkende taferelen en was daardoor ook meteen het meest amusante spelletje dat we hebben gespeeld.

Onze speelsessie met Wii Fit Plus heeft gemengde gevoelens opgeroepen. De game zal aardig wat nieuwe onderdelen bevatten, maar zal in veel opzichten toch nog wel op het origineel lijken. Het lijkt er ook niet op dat Nintendo nog veel aan deze game gaat veranderen en daardoor is de kans groot dat deze game toch alleen geschikt is voor de mensen die het origineel nog niet hebben. Wii Fit Plus zal deze herfst in de winkels liggen.

Platform: Wii | Release: herfst 2009