Lawrence Kasanoff van Threshold Entertainment heeft een aanklacht ingediend tegen Midway om de overname door Warner Bros. tegen te gaan. Volgens Kasanoff zou hij hierdoor onder meer de rechten op een aantal personages gaan verliezen.

Naast de Mortal Kombat-personages zegt Kasanoff ook het recht te hebben om film- en televisie-projecten op te zetten die gebaseerd zijn op de franchise. Volgens Kasanoff heeft hij de serie gemaakt tot wat het nu is en zijn Liu Kang, Sonya Blade en Scorpion bekende namen geworden door zijn invloeden. Door de overname van Midway dreigt dit alles echter in handen van Warner Bros. te vallen.

1993

In 1993 kwam Kasanoff bij Midway met het idee om Mortal Kombat in een geheel nieuwe richting te sturen. Zo kwam hij met plannen voor een bioscoopfilm, een televisie-serie en andere producties. Midway reageerde hier in het begin terughoudend op, gezien zijn ideeën voor die tijd zeer vooruitstrevend waren.

Omdat Kasanoff met zijn filmbedrijf Threshold verantwoordelijk was voor het omvormen van het game-concept naar een complete multimedia-franchise, wil hij het recht om hier in de toekomst mee verder te kunnen gaan niet verliezen door de overname van Midway door Warner Bros.

Problemen

Midway heeft in mei een faillissementsaanvraag gedaan nadat ze de Mortal Kombat-franchise enkele maanden eerder al in de verkoop hadden gezet om uit de financiële problemen te komen. Vrij snel liet Warner Bros. weten geïnteresseerd te zijn in de uitgever en bracht een bod uit van 33 miljoen dollar. Hierdoor zullen ze ook de Mortal Kombat-franchise in bezit krijgen.