Ontwikkelaar Ruffian Games heeft in een interview het een en ander losgelaten over hun aankomende titel Crackdown 2. Zo wordt onder andere duidelijk waar en wanneer de game zich zal afspelen.

Crackdown 2 zal volgens creative director Billy Thompson van Ruffian Games over een flink aantal nieuwe gameplay-elementen beschikken en ook de spelwereld zal totaal anders worden. “Wat de omgeving betreft zal je waarschijnlijk naar de wereld kijken alsof het een compleet nieuwe map is”, vertelt Thompson.

“Het is nog steeds Pacific City, maar een stuk verder in de tijdlijn. We hebben daarnaast een groot deel aangepast en denken dat mensen die het eerste deel leuk vonden zeker tevreden zullen zijn als ze deze game binnen stappen. En we zijn er zeker van geweest dat we de gameplay grootschalig op de schop hebben genomen.”

Belangrijk onderdeel

“Het aspect van de stad is een onderdeel van de hele ervaring en die moeten we vast zien te houden”, voegt producer Jim Cope er aan toe. “Het is een zeer belangrijk onderdeel van iets waar wij van denken dat spelers het identificeren met Crackdown.”

De originele omgeving van Crackdown is één van de belangrijkste personages in de game. Wij denken dat het de juiste beslissing is geweest om dat personage groter en beter te maken voor dit deel”, aldus Thompson.

Realtime Worlds

Crackdown 2 is de eerste Crackdown-game die Ruffian Games voor haar rekening neemt, want het eerste deel werd ontwikkeld door Realtime Worlds. Deze ontwikkelaar heeft echter laten weten niet blij te zijn dat ze de franchise niet langer mogen maken van uitgever Microsoft.

Volgens Dave Jones stond Realtime al helemaal klaar om met Crackdown 2 aan de slag te gaan, toen Microsoft besloot een andere koers te gaan varen.

“Ik was een beetje teleurgesteld in Microsoft dat het op die manier gebeurde, maar je leeft en je leert”, aldus de oprichter van Realtime Worlds vorige week. Crackdown 2 werd tijdens de E3 aangekondigd en zal ergens in 2010 verschijnen voor de Xbox 360. In de game zal een duidelijke nadruk liggen op een co-op en competitieve multiplayer-ervaring.