Vandaag maakt ontwikkelaar Infinity Ward bekend dat Modern Warfare 2 niet over een campaign co-op modus zal beschikken. Dit omdat het volgens community manager Robert Bowling het verhaal zou ‘ruïneren’.

In plaats van een campaign co-op komt de ontwikkelaar daarom met een Special Ops-modus voor twee spelers. “We doen geen co-op in ons verhaal omdat we een zeer specifieke ervaring aan het creëren zijn en dat willen we niet ruïneren door er een co-op in te proppen”, vertelt Robert Bowling van Infinity Ward.

In een verhaal draait het allemaal om omschakelingen. Sommige momenten kunnen bijvoorbeeld minder worden omdat ze dan niet passen in de vaart van de ervaring die je probeert af te leveren.

In de Special Ops-modus draait het allemaal om de lol. Je zal het overnieuw en overnieuw willen spelen om een betere tijd neer te zetten – ja, je zal een tijd krijgen aan het eind – hierin zal je een vriend willen uitdagen om in co-op te gaan en het einde te halen op ‘veteran’.”

Twee spelers

De co-op mogelijkheden in Modern Warfare 2 zullen beperkt blijven tot twee spelers. Dit omdat het volgens Bowling op die manier de leukste ervaring blijft voor de speler. “Twee lijkt het magische nummer te zijn bij co-op. Dan blijft het ontzettend leuk zonder dat het een 'clusterfuck' van verschillende dingen wordt. We kwamen erachter dat dit gewoon het allerleukste was”, aldus de community manager.

Actiefilm

Dat de ontwikkelaar de entertainment-waarde van deze game hoog in het vaandel heeft staan werd eerder deze maand ook al duidelijk toen Vince Zampella liet doorschemeren dat de game zich niet zozeer op realisme zal richten. “Wij gaan voor authenticiteit en niet voor realisme. We willen het gewoon net zo echt laten lijken als een actiefilm. Je ziet een gast in zo’n actiefilm en wat hij daar allemaal doet is allemaal net een beetje over de top. Dit maakt het juist tot een geweldige film”, aldus Zampella.

Modern Warfare 2 heeft de moeilijke taak om het immense succes van het eerste deel te overtreffen. Call of Duty 4: Modern Warfare is inmiddels namelijk al meer dan dertien miljoen keer over de toonbank gegaan. Volgens analist Mike Hickey zal dit echter geen probleem zijn en zal Modern Warfare 2 voor het einde van het financiële jaar al meer dan elf miljoen units hebben verkocht. De game staan gepland voor een release op 10 november van dit jaar en verschijnt voor de Xbox 360, de PlayStation 3 en de pc.