Dave Jones van Realtime Worlds heeft laten weten dat hij niet blij is met Microsoft’s beslissing om de ontwikkeling van Crackdown 2 bij Ruffian Games neer te leggen. Realtime was verantwoordelijk voor de eerste Crackdown uit 2007.

“Het is gewoon een van die ongelukkige momenten. Op het gebied van franchise en met alles dat wij creëren, zien we het natuurlijk graag grote dingen doen”, vertelt Dave Jones. “Dit is iets als een hobbel in de weg." Volgens Jones stond Realtime al helemaal klaar om met Crackdown 2 aan de slag te gaan, toen Microsoft besloot een andere koers te gaan varen.

“Ik was een beetje teleurgesteld in Microsoft dat het op die manier gebeurde, maar je leeft en je leert”, aldus de oprichter van Realtime Worlds. Crackdown 2 werd tijdens de E3 aangekondigd en zal ergens in 2010 verschijnen voor de Xbox 360. In de game zal een duidelijke nadruk liggen op een co-op en competitieve multiplayer-ervaring.

Geruchten

Eind vorig jaar verschenen er al geruchten dat Microsoft Ruffian Games wilde inschakelen voor de productie van het vervolg op Crackdown. Colin MacDonald van Realtime Worlds liet destijds weten dat hij het betwijfelde dat Microsoft zou overstappen naar een andere studio omdat de twee een zeer goede relatie hadden.