AMSTERDAM - Ontwikkelaar Neversoft heeft laten weten dat ze in de toekomst graag zien dat de draaitafel van DJ Hero wordt geïntegreerd met de Guitar Hero-games. Zeker is al wel dat in DJ Hero ook gebruik gemaakt kan worden van de gitaren.

“We hebben al enkele jaren met de makers van DJ Hero gesproken over hun game, naar verschillende ontwerpen gekeken en hiermee gespeeld”, vertelt Guitar Hero-director Brian Bright. "We willen het echt dolgraag integreren in de toekomst."

In de aankomende Guitar Hero 5 zal de draaitafel echter nog niet te gebruiken, zijn maar dit ligt volgens Bright aan een conflict met de releasedata. “Helaas voor Guitar Hero 5 verschijnen wij een maand voor hun, maar we willen heel graag de compatibiliteit van de instrumenten onderzoeken voor de toekomst. We zien wel waar het eindigt.”

Drums in DJ Hero

Kevin McSherry, producer van DJ Hero, liet daarnaast nog weten dat naast de gitaren ook drums misschien speelbaar worden in DJ Hero. “We staan open voor alles wat de toekomst ons brengt", aldus McSherry. Of beide franchises op den duur zullen samensmelten, konden de heren niet vertellen.

Sinds de release van de eerste Guitar Hero-game in 2006 heeft uitgever Activision de franchise op een flink aantal punten uitgebreid. Zo komen ze later dit jaar niet alleen met het nieuwe DJ Hero, maar zijn er ook verschillende speciale edities verschenen van onder meer Aerosmith, Metallica en werd tijdens de E3 Guitar Hero: Van Halen officieel aangekondigd.

Guitar Hero 5 verschijnt in september voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2. DJ Hero zal een maand later voor dezelfde platformen in de winkels liggen. Naast deze titels verschijnt er ook nog een Guitar Hero Greatest Hits.