Shigeru Miyamoto heeft laten weten dat Nintendo haar Wii-games nog toegankelijker wil maken. Dit door de toevoeging van de nieuwe Demo Play-functie die moeilijke stukken in games van de speler zal kunnen overnemen.

Volgens de game designer van Nintendo wil het bedrijf haar games hierdoor toegankelijker maken voor een breder publiek.

De eerste game die voorzien zal zijn van deze nieuwe functie is New Super Mario Bros. Wii welke tijdens de afgelopen E3 door Nintendo werd aangekondigd.

Spelers kunnen de game op pauze zetten en de Demo Play-functie het komende stuk automatisch laten spelen.

Door vervolgens op een willekeurige knop te drukken zal de speler zelf weer de controle krijgen over de game. Ook toekomstige games kunnen deze functie wel eens geïntegreerd krijgen volgens Miyamoto.

Geen verhaal

Verder laat Shigeru Miyamoto ook het een en ander los over de nieuwe Super Mario Galaxy 2. Zo blijkt dat een verhaal wat hem betreft geen bittere noodzaak is in Mario-games. “Ik zie zelfs het liefst zo min mogelijk van een verhaal in deze games”, aldus de game designer.

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat Mario-games niet bepaald geschikt waren voor een erg zwaar verhaal. Dat terwijl de Zelda-serie iets is dat zich daar veel beter voor leent.”

“Mr. Moizumi [director van Super Mario Galaxy, red.] is iemand die altijd meer verhaal in een game wil brengen als we aan een nieuwe Mario-titel werken, zoals hij ook bij Mario Galaxy heeft gedaan. Maar tijdens onze gesprekken voor de nieuwe game is hij het met me eens dat er in Galaxy 2 geen noodzaak is voor een net zo diep verhaal”, aldus Miyamoto.

Wachten op Zelda

De creatieve topman van Nintendo liet verder weten dat gamers nog even geduld moeten hebben tot ze met de nieuwe Zelda-game voor de Wii aan de slag kunnen. “Persconferenties zijn voor ons een plaats waar we praten over onze zaken voor het komende jaar en de producten die we in de volgende twaalf maanden zullen uitbrengen.

De ontwikkeling van Zelda focust zich op dit moment enkel op de gameplay-structuur. We hebben nog niet veel energie gestoken in zaken als de grafische presentatie, de verhaallijn en dat soort zaken.”

Energie verspillen

“We dachten daarom ook dat het waardevoller was om het team zich te laten focussen op het maken van een zeer vermakelijk gameplay-systeem, in plaats van ze hun energie te laten verspillen aan het maken van een trailer voor de E3 zo ver voor de afronding.” Miyamoto liet tot slot nog weten dat ze het doel hebben om de nieuwe Zelda gebruik te laten maken van de Wii MotionPlus.

“Het grootste obstakel voor ons is niet zozeer de vraag of mensen de Wii MotionPlus hebben, maar of mensen denken dat ze de Wii MotionPlus willen gebruiken om de spel-ervaring beter te ervaren.”

Tijdens de E3 werden zowel de nieuwe Super Mario Galaxy 2 als wel de nieuwe Zelda-titel voor de Wii aangekondigd. Miyamoto stond aan de basis van beide franchises en na deze aankondigingen en de onthulling van New Super Mario Bros. Wii blijkt dat hij nog lang niet klaar is met deze titels. Volgens Miyamoto heeft Nintendo het doel om de nieuwe Zelda ergens in 2010 te laten verschijnen, echter sluit hij een release in 2011 nog niet uit.