Ubisoft heeft vandaag de releasedatum bekend gemaakt van Assassin’s Creed 2. De game zal vanaf 20 november verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Tijdens de E3 werd al duidelijk dat de game op 17 november in Amerika gaat verschijnen. 

Vorige week konden we al melden dat 20 november naar alle waarschijnlijkheid de releasedatum van Assassin's Creed 2 zou worden en vandaag bevestigt Ubisoft deze datum dan ook voor de game. Verder werd bekend dat er een Black Edition van Assassin’s Creed 2 zal verschijnen met daarin verschillende goodies.

In de zwarte doos met hologrammen zit onder meer een development boek van 64 pagina’s, een Ezio figuurtje gekleed als 'Master Assassin', drie in-game bonus quests die beloven de “meest prestigieuze momenten” van de Italiaanse Renaissance te behandelen, de soundtrack door Jesper Kyd en interviews met de ontwikkelaars. Het is echter nog onduidelijk of deze Black Edition ook naar Nederland zal komen.

Nieuwe wapens

Assassin's Creed 2 speelt zich af in de periode na 1476 en hierbij kruipt de speler in de huid van Ezio Auditore de Firenze. In vergelijking met het eerste deel zal de speler hier de beschikking krijgen over een aantal nieuwe wapens, is het voor Ezio mogelijk om te zwemmen en zijn er Da Vinci Workshops in de game te vinden. Assassin’s Creed 2 lijkt zich meer op de actie te gaan richten dan zijn voorganger omdat zaken als de afluister-missies niet zullen terugkeren. De game belooft over zestien verschillende types missies te beschikken.

Groot team

Het ontwikkelingsteam van Ubisoft wilde het groots aanpakken met Assassin’s Creed 2 en dus is het team ruim drie keer zo groot als dat van de eerste game. Doordat het team nu uit 450 mensen bestaat is het volgens producer Sebastien Puel mogelijk om 'duizenden ideeën' in dit vervolg verwerken die in de eerste game nog niet mogelijk waren.