AMSTERDAM - Ontwikkelaar Turn 10 heeft gezegd dat ze niet weten hoe ze de Forza-serie nog kunnen verbeteren na de release van Forza 3. “We hebben onszelf bewezen dat we een simulator kunnen maken waar werkelijk niemand aan kan tippen”, aldus Dan Greenawalt van Turn 10.

“Voor deze versie hebben we flink wat verbeteringen doorgevoerd, maar we zitten zo langzamerhand een keer zonder verbeteringen die we nog willen aanbrengen in de serie, omdat niemand doet wat wij doen”, vertelt de game director. Doordat Turn 10 een first party-ontwikkelaar van Microsoft is zegt Greenawalt dat ze kunnen profiteren van de dingen die andere ontwikkelaars hebben geleerd terwijl ze voor de console ontwikkelden. “Het is net als Tetris waarbij je leert hoe de stukjes steeds beter in elkaar passen”, zegt hij.

Vruchten plukken

“Je moet er gewoon mee blijven spelen en spelen totdat er meer blokjes in elkaar passen. We zitten nu al vier jaar in deze cyclus en we plukken nu de vruchten van veel dingen die Epic heeft geleerd en die Bungie heeft geleerd, maar ook van mooie games als Mass Effect van BioWare hebben we geleerd.”

Het grote voordeel volgens Greenawalt is dan ook dat ze een first-party ontwikkelaar zijn, waardoor ze alle verbeteringen die andere studio’s weten te realiseren op de Xbox 360 ook kunnen toepassen in hun eigen games. Forza 3 werd vorige week aangekondigd tijdens de E3 persconferentie van Microsoft waar bekend werd dat de game in oktober exclusief zal verschijnen voor de Xbox 360.