AMSTERDAM - Ubisoft heeft vandaag onder meer bevestigd dat Splinter Cell: Conviction over een multiplayer-modus zal beschikken. Voordat we echter weten hoe deze er precies uit gaat zien moeten we nog even geduld hebben.

“We gaan een multiplayer toevoegen, maar ik kan er verder echt nog niks over zeggen”, vertelt Alexandre Parizeau van Ubisoft.

“Dat is een van de zaken die we deze zomer zullen aankondigen. Downloadbare content is trouwens ook altijd een onderdeel van onze strategie geweest. We willen de content altijd fris houden, dus zodra het team klaar is met de game kunnen we bezig gaan met het uitbreiden van de spel-ervaring”, aldus Parizeau.

Nieuwe eigenschap

Tijdens de E3 werd duidelijk dat Sam Fisher in Conviction over een nieuwe eigenschap zal beschikken, Parizeau verklaart nu hoe deze ‘Mark and Execute’-skill precies werkt.

Zo zal Fisher in een ruimte bijvoorbeeld een spiegel kunnen gebruiken om zijn doel vast te stellen zodat hij deze snel en effectief kan uitschakelen zodra hij begint te schieten.

“Het is de bedoeling dat je zoals Jack Bauer bent”, zegt Parizeau. “Je bent Sam Fisher, de beste elite agent ter wereld en je moet dus in staat zijn om dat soort dingen te doen.” Splinter Cell: Conviction verschijnt in de aankomende herfst voor de Xbox 360 en de pc.