AMSTERDAM - Satoru Iwata van Nintendo zegt dat de reactie van Microsoft en Sony op hun bewegingsgevoelige besturing later komt dan hij had verwacht.

“Om eerlijk te zijn dacht ik dat ze vorig jaar al met deze zaken zouden komen. Dus in mijn opzicht zijn ze erg laat”, aldus de president van Nintendo.

Iwata laat in het interview met Times Online verder weten dat hij er zeker geen problemen mee heeft dat nieuwe partijen zich met bewegingsgevoelige besturing gaan bezighouden.

Strijd

“Ik zou graag tegen ze zeggen, ‘Welkom in de motion-control wereld!’” Echter waarschuwt de president wel dat Nintendo niet stil zal zitten op dit punt.

“Nintendo werkt altijd aan iets nieuws en we kijken er naar uit om de strijd aan te gaan op dit gebied”, voegt Iwata er nog aan toe.

“Echter hebben we nog geen flauw idee wanneer hun producten beschikbaar zullen komen, hoeveel ze gaan kosten of welke software er bij te gebruiken is. Dus ik verkeer niet in de positie om te beoordelen of ze een bedreiging zullen vormen of niet.”