AMSTERDAM - John Riccitiello van EA heeft laten weten dat hun ontwikkelingsteam op het punt stond te investeren in een bewegingsgevoelige besturing zoals Project Natal.

“We zijn echter blij dat het bij Microsoft verscheen. Ik heb namelijk liever dat zij hiervoor betalen”, aldus de baas van EA.

“We hadden bijna geïnvesteerd in een uitbreiding als deze voor een aantal games waar we nu aan werken”, vertelt Riccitiello.

“Maar zij kunnen de kosten beter dragen en wij maken gewoon de software. Ik had het gevoel dat de markt toe was aan die technologie en ik ben ook blij dat het er aan komt.”

Camerasysteem

“Wij keken al eerder naar een camerasysteem. Sterker nog, wij keken naar hetzelfde camerasysteem waar zij mee aan de haal zijn gegaan”, zegt hij.

Volgens Riccitiello stond Electronic Arts echter niet alleen dicht bij Project Natal, ook de nieuwe bewegingsgevoelige controller van Sony hebben zij eerder gezien. “Wij zagen die technologie twee jaar geleden al. En volgens mij hebben wij dat toen zelfs geïntroduceerd bij Sony”, aldus Riccitiello.