AMSTERDAM - Sony heeft laten weten dat ze hopen op nieuwe ontwikkelaars die bezig willen gaan met games voor de PSP Go. Dit wordt onder meer gedaan door de software development kit (SDK) een stuk goedkoper te maken.

Andrew House, CEO van Sony Europa, zegt dat de PSP Go door deze zet sterker zal staan in hun strijd tegen goedkope handheld-concurrenten zoals de iPhone. “Het was een bewuste keuze om te denken dat hier een zekere mogelijkheid lag om nieuw en ander talent te vinden en de kosten van de SDK konden daarvoor wel eens een grote drempel zijn.”

“Laten we die barrière dus maar eens wegnemen of deze verkleinen en kijken of dat een effect heeft op een groepje nieuw talent voor ons”, vertelt House. “Sommige van de andere apparaten, waaronder de iPhone, zijn primair gezien gewoon productie-apparaten. Ze hebben gelimiteerde mogelijkheden voor entertainment geïntegreerd en dat is niet de manier waarop wij het doen. Alles aan de PSP Go laat zien dat het primair toch een entertainment- en een gaming-apparaat is.”

Speciale Resident Evil

Capcom laat vandaag weten dat ze al specifiek voor de nieuwe Sony-handheld aan het ontwikkelen zijn. Zo wordt namelijk de nieuwe Resident Evil-game ontwikkeld met de PSP Go in gedachten. “Ik kan je vertellen dat Capcom zeer nauw samenwerkt met Sony voor deze titel, het is iets dat beide partijen al erg lang willen realiseren op deze PSP”, aldus Chris Kramer van Capcom.