AMSTERDAM - Tijdens de E3 persconferentie van Sony liet Jack Tretton weten dat Agent, een aankomende titel van Rockstar, exclusief zal verschijnen voor de PS3. Volgens de CEO van Take-Two, Ben Feder, zal deze PS3-exclusiviteit helpen bij de lancering van de franchise.

Daarbij weet Ben Feder te melden dat Rockstar North-oprichters Sam en Dan Houser de ontwikkeling van de game overzien, waardoor de kwaliteit gewaarborgd zal zijn. “Het is een A-team dat werkt aan een AAA-titel”, legt Feder uit. “Het onderwerp, de personages, het verhaal, de omgeving de achtergrond; alle elementen zijn aanwezig en het is zo’n rijke spelwereld.”

Feder laat daarbij weten waarom Take-Two ervoor heeft gekozen om de game exclusief naar de PS3 te brengen. Volgens hem zal de hulp van first parties, in dit geval Sony, opwegen tegen de grotere groep gamers die ze kunnen bereiken als ze de game naar meerdere platformen zouden brengen.

Zelfde formule als GTA

Take-Two gaat er dan ook van uit dat ze dezelfde ondersteuning krijgen als ze destijds kregen met GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas, die allemaal tijdelijk exclusief voor de PS2 uitkwamen en behoorlijk succesvol bleken.

“Wanneer je probeert een nieuwe franchise te lanceren, dan kan platformexclusiviteit daar zeker bij helpen. Het kan je het platform bieden dat je nodig hebt om met een exclusive te beginnen, op de juiste manier, met de juiste partner”, aldus Feder. “Exclusiviteit werkt wel degelijk.”

Feder is zich ervan bewust dat de PS3 minder heeft verkocht dan de Xbox 360 en de Wii, maar heeft veel vertrouwen in Sony. “Ik heb er veel vertrouwen in dat Sony de markt zal leiden, zoals ze dat altijd hebben gedaan”, legt Feder uit. “Hun console is een geweldig platform om voor te ontwikkelen en Agent is een pleidooi waarmee we ons vertrouwen tonen wat het platform kan doen.”