Na de grote aankondiging tijdens de E3 dat Microsoft een motion sensor-apparaat heeft ontwikkeld, blijft het de vraag wat voor games je met de nieuwe technologie kunt spelen.

Alex Kipman, director van Microsofts Project Natal, stelt dat spelers drie soorten games kunnen verwachten. Ten eerste blijft Microsoft games uitgeven die enkel te spelen zijn met de Xbox 360-controller. Ten tweede worden er games ontwikkeld die juist enkel met Natal werken en hier zitten ook "echte, harcorde AAA-titels" tussen. Dat ontwikkelaars als Bungie en Epic zich al langer bezig houden met het project, lijkt dit te bevestigen.

Tot slot zullen er games verschijnen die zowel met de controllor als met Natal te spelen zijn of die gebruik maken van een combinatie. Als voorbeeld noemt Kipman een first-person shooter waarin je de controller gebruikt om mee te schieten, maar Natal om rond te kijken in de gamewereld. Een ander voorbeeld is dat elke speler in co-op individueel kan kiezen hoe hij de game bestuurt. Ontwikkelaars zijn volgens Kipman in ieder geval druk bezig om te onderzoeken welke bewegingen natuurlijk zijn voor een speler en hoe dat kan worden vertaald naar een game-franchise als bijvoorbeeld Tomb Raider.