Frank Gibeau, president van EA Games Label heeft op de E3 aangekondigd dat de uitgever klaar is met de games gebaseerd op de beroemde maffiafilms.

Electronic Arts heeft in het verleden meerdere gamelicenties losgelaten die waren gebaseerd op films, waaronder die van Lord of the Rings. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met The Godfather. Het tweede deel in de game-serie werd afgelopen april uitgebracht. Aangezien de films over Corleones maffiafamilie een trilogie betreft, lijkt het logisch dat er ook een derde game zal verschijnen. Gibeau zei echter in een interview over de franchise: "We gaan er niet nog een maken." Het huidige driejarige productieschema van Electronic Arts bevat dan ook geen nieuwe Godfather-titel, volgens hem.

Filmbedrijf Paramount, dat samen met EA de vorige games produceerde, wilde dit niet bevestigen. "Er zijn nog geen besluiten genomen over plannen voor de volgende Godfather-game", zegt een woordvoerder. Inmiddels heeft EA Gibeaus uitlating bovendien genuanceerd: "Momenteel is er geen Godfather-game in ontwikkeling. Er is nog niets beslist over toekomstige vervolgen. Paramount is een geweldige partner." The Godfather III lijkt zo niet helemaal uitgesloten.