Valve verzekert dat er nieuwe downloadbare content voor Left 4 Dead wordt uitgebracht, voordat het tweede deel van de serie in november uitkomt.

Tijdens Microsofts persconferentie op de E3 werd Left 4 Dead 2 bevestigd. De game zou al enige tijd in ontwikkeling zijn en zal daarom in november in de winkels liggen. Sommige gamers vroegen zich af of dit nu het einde betekent voor Left 4 Dead, terwijl Valve in het verleden veel extra content voor de game aankondigde. De eerste zombieshooter in de serie krijgt ook nog meer content, belooft Doug Lombardi, vice-president marketing van de uitgever.

Met het downloadbare Survival Pack heeft Valve al de nodige extra's aan Left 4 Dead toegevoegd, volgens Lombardi, maar hij voegt hier aan toe dat Valve de game zal blijven updaten. "We zijn nog niet klaar met die titel. Vertrouw ons een beetje." Hoewel Lombardi nog geen specifieke informatie over de aankomende DLC kon geven, zei hij wel dat we die content binnenkort kunnen verwachten.

Left 4 Dead 2

Verder garandeert Lombardi dat Left 4 Dead 2 een echt vervolg wordt en niet een lange uitbreiding op het vorige deel. De game is wel gebaseerd op de vele feedback die de ontwikkelaar en de uitgever kregen op Left 4 Dead, waaronder dat die game iets groter had mogen zijn.

Left 4 Dead 2 krijgt daarom vijf nieuwe campagnes, vier nieuwe personages, een nieuwe gamemode, verbeterde Artificial Intelligence, meer en betere wapens en ammunitie (waaronder melee-wapens) en nieuwe eindbazen. De zombieslachting vindt dit keer bovendien plaats in New Orleans.

Left 4 Dead 2 komt 17 november uit voor de Xbox 360 en de pc.