AMSTERDAM - In een interview met VentureBeat heeft Nintendo president Satoru Iwata aangegeven dat er geen vraag is naar HD-beelden voor de Wii. Nintendo richt zich dan ook liever op andere zaken.

Satoru Iwata geeft wel aan dat als ze een nieuwe console maken, deze waarschijnlijk HD-beelden zal ondersteunen, aangezien dit inmiddels de standaard is.

De huidige Wii heeft dit volgens hem echter niet nodig. “Ik denk niet dat we naar een dergelijke oplossing moeten zoeken als daarvoor geen reden is”, aldus Iwata.

Nintendo lijkt zich dan ook te richten op andere aspecten van de Wii.

Vitality Sensor

Iwata laat tevens wat meer informatie los over de Wii Vitality Sensor, die tijdens de E3 persconferentie van Nintendo aangekondigd werd.

Volgens Iwata vragen veel mensen zich namelijk af wat het precies voor apparaatje is, net zoals ze dat deden toen de Wii Balance Board werd aangekondigd.

De Wii Vitality Sensor zal je automatische zenuwstelsel kunnen meten en deze kunnen vertalen naar de Wii. Dat is bijvoorbeeld ook toepasbaar in games.

“Wellicht speel je een horror-game en de sensor kan je dan laten zien hoe bang je bent”, aldus Iwata. De Wii Vitality Sensor zou echter ook ingezet kunnen worden voor andere software. Iwata geeft aan dat Nintendo zelfs denkt aan een love tester.