AMSTERDAM - Tijdens de E3 persconferenties toonden Microsoft en Sony nieuwe besturingsmogelijkheden die gebruik maken van bewegingssensors. De uitgevers hebben inmiddels uitspraken gedaan over de nieuwe technologieën van elkaar.

Aaron Greenberg van Microsoft heeft laten weten dat het besturingsmechanisme dat Sony aankondigde vergelijkbaar is met de Wii-ervaring.

“Ik vind het interessant en leuk, net zoals de Wii leuk is. Ik vind het geweldig dat ze deze ruimte delen”, aldus Greenberg.

Greenberg wist echter te melden dat hun technologie een veel grotere sprong is ten opzichte van de genoemde partijen.

“Dat het mogelijk is om een auto te besturen met enkel je handen of dat het mogelijk is om een bal te trappen wanneer je jouw voeten zwaait en trapt. Dat is een hele andere ervaring”, zo geeft Greenberg aan.

Sony onder de indruk

John Koller van Sony laat weten dat hij zeker onder de indruk is van Project Natal, de bewegingssensor technologie voor de Xbox 360.

“Die van Microsoft is indrukwekkend omdat deze een full body scan uitvoert”, legt hij uit. Hij heeft echter nog zijn twijfels over bepaalde zaken en geeft aan dat de technologie wel eens problemen kan hebben met het inschatten van diepte.

“Sony probeert dat te omzeilen. De PlayStation Eye is meer accuraat en preciezer. De oplossing van Microsoft gaat problemen krijgen met bijvoorbeeld shooters”, aldus Koller.